Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Opis produktu

SERIO! Masło serowe to nadal ghee, a jednak smakuje i pachnie wędzonym serem, co czyni go niepowtarzalnym.
Świetnie komponuje się z popcornem, podkręca smak smażonych dań czy zastępuje smak i aromat sera, zwłaszcza kiedy brakuje go w kuchni… To jedyny taki produkt w Europie.

Wkrótce w alternatywnych, ale równie apetycznych wersjach smakowych.

Charakterystyka

  • jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą nasze krowy – trawę czy siano),
  • ghee pochodzi z rejonów z mleka polskich krów,
  • nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
  • nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,
  • to w 100% tłuszcz mleczny,
  • nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

SERIO! Masło ghee serowe może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.

  • do smażenia – nie przypala się,
  • do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
  • do pieczenia – podkręci smak każdej zapiekanki,
  • na kanapkę – zamiast zwykłego masła.
Opinie Klientów