Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera) Extra Virgin.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. *zapach kokosa oraz jego smak został oddzielony od oleju za pomocą pary wodnej, bez użycia zbędnych substancji chemicznych.
Propozycja spożycia: stosować do smażenia, gotowania oraz pieczenia.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | %RWS* |
Wartość energetyczna: | 3700 kJ / 900 kcal | 44 % |
Tłuszcz: | 100 g | 143 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 93 g | 465 % |
Węglowodany: | 0 g | 0 % |
- w tym cukry: | 0 g | 0 % |
Błonnik: | 0 g | - |
Białko: | 0 g | 0 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Zawartość kwasów tłuszczowych | w 100g produktu: |
kwas kapronowy: | 0 - 0,7 % |
kwas kaprylowy: | 4,6 - 10 % |
kwas kaprynowy: | 5 - 8 % |
kwas laurynowy: | 45,1 - 53,2 % |
kwas mirystynowy: | 16,8 - 21 % |
kwas palmitynowy: | 7,5 - 10,2 % |
kwas margarynowy: | 0 % |
kwas stearynowy: | 2 - 4 % |
kwas oleinowy: | 5 - 10 % |
kwas linolowy: | 1 - 2,5 % |
kwas linolenowy: | 0 - 0,2 % |
kwas arachidowy: | 0 - 0,2 % |
kwas behanowy: | 0 % |
kwas erukowy: | 0 % |
kwas lignocerowy: | 0 % |
kwas nerwonowy: | 0 % |
Olej rozpuszcza się w temperaturze powyżej 25C.
Kraj pochodzenia: Filipiny
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Masa netto: 900g
Producent: NAT Sp. z o.o. ul. Wrocławska 33D, Długołęka 55-095 Mirków