Słonecznik Bezglutenowy BIO 500g
Nasiona słonecznika to najświeższe nasiona. Cechują się intensywnym smakiem. Słonecznik bogaty jest w kwasy tłuszczowe Omega - 6.
Sposób spożycia: Nasiona słonecznika doskonale sprawdzą się jako dodatek do wszelkich sałatek, surówek, jako uzupełnienie owsianki czy musli. Dodane do ciasta z pewnością urozmaicą jego smak i teksturę. Warto również dodawać nasiona słonecznika do wypiekanego samodzielnie pieczywa chleba czy bułek.
Składniki: słonecznik bezglutenowy BIO 100%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2445 kJ/ 584 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 2,6
Błonnik: 8,6
Białko: 21
Sól: 0,02 g
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 500g
Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa