Słonecznik łuskany
Pestki słonecznika są źródłem witamin (witaminy E i witamin z grupy B) i minerałów (magnez, wapń, żelazo, cynk, miedź, mangan, selen). Posiadają wysoką zawartość białka i wysoką zawartość błonnika pokarmowego.
Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Selen pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy.
Jak spożywać słonecznik łuskany?
Pestki mogą być spożywane samodzielnie jako przekąska. Można dodawać je do musli, jogurtów, ciastek, domowego pieczywa, a także do sałatek.
Składniki: Łuskane pestki słonecznika
Łuskane ziarna słonecznika to pyszna i przede wszystkim zdrowa przekąska: można zajadać je same lub dodawać do przeróżnych potraw – do chleba, sałatek, muesli i ciasta. Słonecznik łuskany z firmy Laboratorium BIOOIL®
to gwarancja najwyższej jakości i świeżości. Starannie dobrane ziarna nie zawierają żadnych sztucznych barwników i konserwantów. Pochodzą wyłącznie od zaufanych i sprawdzonych dostawców, gwarantujących najwyższą jakość surowca.
Masa netto: 500 g.