Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 10.00 zł
Producent: AGNEX
Opis produktu

Orzechy nerkowca są najdelikatniejszymi i najbardziej wyrafinowanymi orzechami. Charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. 

Orzechy nerkowca pochodzą z obszarów Ameryki Południowej, ale uprawiane są przede wszystkim w Indiach jak również w Wietnamie, Afryce Środkowej i w Ameryce.

Te popularne orzechy znajdują się w łupince, wyrastającej z owocu nanercza zachodniego. W każdej z nich znajdziemy zaledwie jeden orzech, który musi być wyłuskany ręcznie. W łupinie, poza orzechem, znajduje się również  olej (cashew nutshell liquid/oil) który ma bardzo silne działanie żrące. Żeby zneutralizować jego działanie orzechy są prażone na słońcu, albo na blachach nad ogniem. Potem, za pomocą specjalnej gilotynki,  orzechy są rozłupywane i ręcznie wydobywane z łupinki.

Co zawierają orzechy nerkowca?

100 gramowa porcja orzechów nerkowca  pokrywa dobowe zapotrzebowanie na magnez (w 94%), fosfor (w 85%), cynk (w 72%), mangan (w 92%),  miedź (w 244% ). Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Mangan przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Składniki: orzechy nerkowca 100% (całe)

Zalecane dzienne spożycie: garść dziennie wystarczy do zaspokojenia głodu i zapotrzebowania na różne mikroelementy.

Kraj pochodzenia: Wietnam/Mozambik

Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:

Wartość odżywcza:

100 g

Wartość energetyczna

2323 kJ/ 553 kcal

Tłuszcz:

- kwasy tłuszczowe nasycone

44 g

8 g

Węglowodany:

- cukry

30 g

6 g

Białko

18 g

Sól

0,012 g

Opinie Klientów