Owoc Kolendry
Kolendra – według literatury ziarna kolendry posiadają właściwości, które były wykorzystywane do łagodzenia poniższych dolegliwości:
- zaburzenia trawienne,
- choroby przeziębieniowe,
- reumatyzm, osłabienie,
- nerwice przewodu pokarmowego,
- rozwój nieprawidłowej mikroflory w przewodzie pokarmowym.
Sposób użycia: Napar: 1 łyżkę pogniecionych (można użyć moździerzu) owoców kolendry zalewamy 1 szklanką gorącej wody lub mleka, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut, następnie cedzimy, dla smaku dodajemy miodu naturalnego. Pić parę razy dziennie po 100 ml. W chorobach nerwowych oraz przewodu pokarmowego 2-3 razy dziennie, w chorobach przeziębieniowych, przy kaszlu 4-6 razy dziennie.
Skład: wysuszony owoc kolendry 100%
Opakowanie: 50g
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym piersią oraz dzieciom. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy styl życia.