Ocet Jabłkowy 90 kapsułek
Suplement diety
Ocet jabłkowy otrzymywany jest z jabłek poddanych fermentacji octowej. Fermentacja jest biochemicznym procesem prowadzonym przez bakterie w warunkach tlenowych. Pożywką są jabłka – czy raczej zawarty w nich cukier, który bakterie przekształcają w alkohol etylowy, a następnie prowadzą w nim fermentację.Produktem końcowym jest 6% lub 10% ocet jabłkowy, czyli wodny roztwór kwasu octowego. Charakteryzuje go naturalna mętność oraz specyficzny ostry zapach i kwaśny smak z wyczuwalną nutą jabłek.
Składniki: sproszkowany ocet jabłkowy; kapsułka: celuloza roślinna
Składnik aktywny |
1 kapsułka |
Sproszkowany ocet jabłkowy |
475 mg |
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie w trakcie lub po posiłku.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Wyprodukowano w Unii Europejskiej.
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa. Wyprodukowano w UE.
Masa netto: 42,8 g.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-00751/KC/19