Zakwas żołądkowy Bołotowa
Znaczenie soków żołądkowo-jelitowych w organizmie
Obecnie mówi się dużo o jakości soków żołądkowych, mało kto wspomina o ilości jaką organizm powinien ich produkować.
Człowiek w ciągu dnia powinien wytwarzać 10-12 litrów soków żołądkowo-jelitowych. Płynna część tych soków jest filtrowania z krwi i wsiąka z powrotem do krwi w dolnej części jelita. Sok ten, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niedobór soków skutkuje zanikiem tkanki kostnej i mięśniowej.
Brak właściwej ilości soków żołądkowo-jelitowych może doprowadzić do depresji, chorób nerwowych i psychicznych, zaburzeń trawienia i funkcjonowania układu sercowego naczyniowego, skurczu mięśni gładkich, osteoporozy, chorób autoimmunologicznych, anoreksji.
Odpowiednie wysokie stężenie kwasu solnego w żołądku jest niezbędne do prawidłowego trawienia, które znacząco wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Soki żołądkowo-jelitowe poprawiają „jakość krwi” przez co działają antyseptycznie i zapobiegają przerostowi bakterii i grzybów w organizmie.
Dlaczego Carska
Doskonałym rozwiązaniem na poprawę funkcji organizmu jest „carska wódka”, która znana jest od ponad 200-300 lat, którą wspomagali się przy obfitych ucztach Carowie Wielkiej Rosji. Stosując systematycznie „Carską Wódkę” zwaną, także Zakwasem żołądkowym Bołotowa stymulujemy żołądek do produkcji soków żołądkowych o odpowiednim PH (0,9-3,0 PH).
W związku z tym „Carska wódka” jest stosowana w wielu dolegliwościach, które związane są z chorobami autoimmunologicznymi m.in. stwardnienie rozsiane (SM), zespół przewlekłego zmęczenia, choroby Hashimoto i Gravesa-Basedowa, cukrzyca insulinozależna, reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, zesztywniające zapalenie stawów, polimialgia reumatyczna, zespół Sjögrena, bielactwo, zapalenie wielomięśniowe, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry (AZS). Może ona być również stosowana zapobiegawczo.
Skład
Skład „Carskiej” – ewaluował przez dziesiątki lat obecnie funkcjonujący cztero-składnikowy przepis, składający się z kwasu solnego, siarkowego, octu winnego i tabletek nitrogliceryny jest mocno niekompletny. Sam Bołotow po wielu latach przyznał i odkrył w starych księgach Carskiej Rosji, że skład może różnić się znacznie w zależności od potrzeb organizmu. Różnice polegały na doborze odpowiednich ziół w zależności od dolegliwości organizmu. „Prawdziwy” skład ma ponad 20 składników, który zawiera miedzy innymi aminonokwasy, złoty wąs, ekstrakt z winogron i wiele innych ziół w zależności od dolegliwości. Sam proces produkcyjny wymaga kilku tygodni macerowania.
Dawkowanie
Jeśli stosujemy profilaktycznie najlepiej wziąć 2 razy dziennie: zaraz po przebudzeniu oraz przed obiadem po 1 łyżce stołowej (10 ml). Na duże „dolegliwości” „Carską wódkę” zaczynamy pić podczas każdego posiłku 5ml (łyżeczka do herbaty) przez 7 dni. Następnie zwiększamy do 10 ml (łyżka stołowa), także podczas każdego posiłku przez 10 dni. Docelowo Carską pijemy 4 razy dziennie, po przebudzeniu na czczo i przed każdym posiłkiem po 10-20 ml. Można również stosować środek doraźnie w przypadku zgagi czy niestrawności (przejedzenia) – 1 łyżka łagodzi sytuację.
Bołotow zaleca, abyśmy słuchali swojego organizmu i wybrali czy odpowiada nam picie Carskiej w trakcie posiłku czy przed. Istotne jest abyśmy zrozumieli jak ważne jest odpowiednie zakwaszenie żołądka przy problemach typu zgaga, refluks. Substancje zawierające inhibitory pompy protonowej nie łączymy ze spożywaniem Carskiej.
Z praktycznych wskazówek – warto odmierzyć w kieliszku ile ma interesująca nas dawka i pić z niego Carską .
Właściwości:
- Stymuluję i reguluje - „Carska”, stymuluję i reguluje funkcje wątroby i żołądka. Jest z sukcesem stosowana w wielu dolegliwościach, związanych z chorobami autoimmunologicznymi
- Profilaktyka. Stosując systematycznie „Wódkę Carską” zwaną, także Zakwasem żołądkowym Bołotowa wspomagamy żołądek do produkcji kwasu żołądkowego o odpowiednim PH (PH3)
- Na zgagę i niestrawność - Masz problemy ze zgagą lub niestrawnością? Spróbuj zakwasu żołądkowego prof. Borysa Bołotowa i przekonaj się jak szybko „Carska” poprawi trawienie i przyniesie ulgę.
Skład:
-woda
-ekstrakt z winogron
-ekstrakt z dzikiej róży
-kłącze rdestu japońskiego
-złoty wąs
-mieszanina kwasów nieorganicznych wg receptury Bołotowa.
Zawartość:
500ml