Ocet jabłkowy 6% ekologiczny 300ml
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
Opis produktu: Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego.
Składniki: ocet z jabłek ekologiczny 6% (surowce pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych)
Kwasowość: 6%
Ocet jabłkowy: powstaje dzięki naturalnej fermentacji dorodnych i soczystych jabłek. Oparta na wieloletnim doświadczeniu metoda produkcji octu pozwala na utrzymanie niepowtarzalnego, owocowego aromatu i smaku.
Ocet jabłkowy idealnie nadaje się do:
- sałat i surówek,
- marynat i zup,
- galaret.
Obecność jabłek w składzie może powodować występowanie naturalnego osadu. Jest to zjawisko typowe dla ekologicznego octu jabłkowego. Ocet został wyprodukowany z jabłek pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Produkt niepasteryzowany i niefiltrowany, otrzymywany w procesie naturalnej fermentacji, mętny.
Opakowanie: butelka szklana o pojemności: 300 ml
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Producent: Octim Wytwórnia Octu i Musztardy Sp. z o.o. Zielona 2, 11-015 Olsztynek