Mak niebieski jest najpopularniejszym rodzajem maku, mającym przede wszystkim zastosowanie kulinarne. Stosowany jest przede wszystkim jako dodatek to wypieku pieczywa, ciast i deserów.
Zastosowanie: jako dodatek to wypieku wszelkiego rodzaju pieczywa oraz jako dodatek do potraw wigilijnych.
Kraj pochodzenia: Czechy/Francja
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
2200 kJ/ 525 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
42 g 4,6 g |
Węglowodany: - cukry |
28 g 3 g |
Białko |
20 |
Błonnik |
18 g |
Sól |
0,07 g |
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 500g
Producent: Agnex Hotelowa 38, 15-659 Białystok