Pu-Erh herbata czerwona
Gotowy napar posiada mocną, czerwonobrązową barwę i nabiera charakterystycznego, korzenno-ziemistego zapachu i posmaku. Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych oraz stymuluje pracę jelit, co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie końcowym wspomaga spalanie tłuszczów. Czerwona herbata obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi, co poprawia również krążenie. To podstawa diety osób, które zdecydowały się na odchudzanie oraz tych, którym zależy na naturalnym oczyszczaniu organizmu.
Składniki: herbata czerwona Pu-erh 100%
Herbatę tę od innych odróżnia to, że zawiera ona wiele związków biologicznie czynnych:
- alakaloidy,
- flawonoidy,
- aminokwasy,
- pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, selen)
- oraz witaminę E - zwaną witaminą młodości.
Masa netto: 100g
Zalecany sposób parzenia: Proponujemy zalać 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml) wodą o temperaturze ok. 90 st. Celsjusza (tj. 2 minuty po zagotowaniu wody), czas zaparzania - w zależności od indywidualnych upodobań - od 2 do 4 minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.