Mąka Kokosowa BIO 250g
Mąka kokosowa zawiera dużą ilość błonnika pokarmowego. Powstaje poprzez sproszkowanie miąższu ekologicznego kokosa. Mąkę kokosową można spożyć na surowo. Doskonale nada się również do wypieków chleba oraz deserów takich jak naleśniki czy gofry! Produkt bezglutenowy. Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
Składniki: Odtłuszczony suszony miąższ kokosowy BIO 100%.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1363 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 12,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g
Węglowodany: 15,0 g
w tym cukry: 15,0 g
Błonnik: 40,0 g
Białko: 16,2 g
Sól: 0,06 g
Sposób użycia: jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp., jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych, jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli, w kuchni azjatyckiej i hinduskiej
Mąka może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten i inne alergie pokarmowe, diabetyków, wegan, wegetarian.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 250g
Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
Kraj pochodzenia: Sri Lanka.