Ocet balsamiczny ekologiczny.
Ekologiczny Ocet balsamiczny z Modeny to produkt otrzymywany z ekologicznego wina z czerwonych winogron poddanego fermentacji octowej. Po fermentacji ocet leżakuje, kolejno w beczkach z dębu oraz kasztanowca w których uzyskuje zharmonizowany bukiet smakowy. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, makro- i mikroelementy (potas, fosfor, magnez). Ocet Balsamiczny stanowi szlachetny dodatek do sałat, marynowanych warzyw i mięs oraz dań z kuchni włoskiej. Do bezpośredniego spożycia stosować w stanie rozcieńczonym 1:1.
SKŁADNIKI
ekologiczny ocet balsamiczny z Modeny* (*produkt rolnictwa ekologicznego)
- ocet balsamiczny
*składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Kwasowość: 6%
Dane producenta:
Włochy
Pojemność: 250 ml
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej.