Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 zł
Opis produktu

Ocet jabłkowy 5% BIO 500ml

Jeśli zależy nam na maksymalnym wykorzystaniu prozdrowotnych właściwości octu jabłkowego, wybierajmy wyłącznie jego wersję ekologiczną. Niepryskane jabłka, zalane wodą z cukrem, dadzą w procesie fermentacji bursztynowy płyn bogaty w witaminy z grupy B, biotyny, kwas foliowy i witaminę C, a także fosfor, sód, potas, magnez i żelazo. Ocet jabłkowy ma działanie antyseptyczne i antybakteryjne. Spożywany przed lub w trakcie posiłku, ogranicza wchłanianie węglowodanów, a więc pomaga zbić i utrzymać niski poziom cukru we krwi. Ułatwia walkę z chorobą refluksową i hamuje apetyt, kiedy jesteśmy na diecie. W wersji BIO, ECO czy ORGANIC powinien znaleźć się w każdej kuchni albo apteczce.

Ocet jabłkowy służy do zakwaszania  potraw i surówek. Jest także wykorzystywany na wiele dolegliwości. Ten bursztynowy płyn to bogate źródło potasu. Zawiera także  witaminę E, która działa przeciwnowotworowo i spowalnia procesy starzenia organizmu.

Ocet jabłkowy wspomaga usuwanie z organizmu toksyn, służy zachowaniu smukłej sylwetki. Anglicy nadali mu miano „eliksiru życia”. Ze względu na obecność pektyny przyspiesza wydzielanie soków żołądkowych i usprawnia trawienie. Zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu. Przywraca równowagę kwasowo- zasadową w organizmie, służy jego odkwaszaniu.

Doskonale sprawdza się przy niewielkich i niegroźnych oparzeniach. Ważne jest, aby mocno namoczoną w occie jabłkowym watę przyłożyć na poparzone miejsce natychmiast po schłodzeniu zimną wodą. Opatrunek przytrzymać ok. 10 minut.

Składniki: ocet z jabłek ekologiczny 5% (surowce pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych)

Kwasowość: 5%

Ocet jabłkowy: powstaje dzięki naturalnej fermentacji dorodnych i soczystych jabłek. Oparta na wieloletnim doświadczeniu metoda produkcji octu pozwala na utrzymanie niepowtarzalnego, owocowego aromatu i smaku.

Ocet jabłkowy idealnie nadaje się do:

sałat i surówek,

marynat i zup,

galaret.

Obecność jabłek w składzie może powodować występowanie naturalnego osadu. Jest to zjawisko typowe dla ekologicznego octu jabłkowego.

Ocet został wyprodukowany z jabłek pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Stosowanie: profilaktycznie 1 łyżeczka na 1/4 szklanki wody 2 lub 3 razy dziennie. Produkt można stosować jako składnik do wszelkiego rodzaju potraw, według własnych upodobań kulinarnych.

Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.

Masa netto: 500ml

Producent: Bio Food Sp. z o.o. Ciechocin 32, 87-408 Ciechocin

Na etykiecie podana jest jedynie data butelkowania NIE data przydatności do spożycia. Ocet jest produktem bezterminowym i zachowuje przydatność do spożycia nawet wiele lat.

Opinie Klientów
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również