Śliwki suszone
Śliwki suszone są doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Stanowią również składnik wielu potraw w kuchni polskiej.
Śliwki mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W celu uzyskania 1 kg śliwek suszonych, należy zużyć aż 3 kg śliwek świeżych.
Zastosowanie suszonych śliwek:
do mięs pieczonych i duszonych, wyrobów wędliniarskich, nadzień oraz do wypieków cukierniczych.
Składniki: śliwka suszona drylowana, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Kraj pochodzenia: U.S.A./Argentyna/Chile/Bułgaria
Masa netto: 300g
Sposób przechowywania: Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
1199 kJ/ 284 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g 0,2 g |
Węglowodany: - cukry |
60 g 60 g |
Błonnik |
8,7 g |
Białko |
3,5 g |
Sól |
0,03 g |