Śliwki suszone są doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Stanowią również składnik wielu potraw w kuchni polskiej.
Śliwki mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W celu uzyskania 1 kg śliwek suszonych, należy zużyć aż 3 kg śliwek świeżych.
Zastosowanie suszonych śliwek: do mięs pieczonych i duszonych, wyrobów wędliniarskich, nadzień oraz do wypieków cukierniczych.
Składniki: śliwka suszona drylowana
Kraj pochodzenia: U.S.A./Argentyna/Chile/Bułgaria
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
1199 kJ/ 284 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g 0,2 g |
Węglowodany: - cukry |
60 g 60 g |
Błonnik |
8,7 g |
Białko |
3,5 g |
Sól |
0,03 g |
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 200g
Producent: Aromat Natury Strażacka 3 76-248 Dębnica Kaszubska