Ocet powstaje poprzez zalanie świeżych ziół i owoców (nawłoć, jarzębina, żurawina) żywym octem jabłkowym i poddaniu nastawu ponownej fermentacji.
Produkt końcowy jest niepasteryzowany, niesiarkowany, nieklarowany, zawiera żywe kultury bakterii i enzymy trawienne oraz zawiera witaminy i substancje czynne pochodzące z powyższych składników. Poddane procesowi fermentacji zioła i owoce oddają do nastawu wszystkie swoje właściwości prozdrowotne wspierające pracę układu moczowego. Nasz ocet przygotowujemy ze świeżych ziół i owoców gdyż takie mają najsilniejsze działanie na ludzki organizm.
Nawłoć, jarzębina i żurawina wykazują następujące działanie:
- Moczopędne
- Ściągające
- Przeciwbakteryjne
- Przeciwgrzybiczne
- Uszczelniające na ściany włosowatych naczyń krwionośnych
- Przeciwzapalne
- Odtruwające
- Rozkurczowe
- Wspomagające w chorobach nerek, w skazie moczanowej, w dnie (podagra), w kamicy moczowej
- Wspomagające w chorobach wątroby i dróg żółciowych
- Przeciwmiażdżycowe
- Regulujące poziom cukru we krwi
O producencie: Biolas to mała firma z dużym doświadczeniem której właściciele mają cel tworzyć oraz rozpowszechniać praktyczną wiedzę oraz produkty mające realny wpływ na zdrowie każdego z nas. Dzięki małej produkcji rzemieślniczej udaje się zachować bardzo wysoką wartość produktów nie oszczędzając na składnikach jak to niestety ma miejsce w większych produkcjach. Produktami tej marki na pewno Państwo się nie zawiodą!
DAWKOWANIE
Stosowanie: profilaktycznie 1 łyżeczka na 1/4 szklanki wody 2 lub 3 razy dziennie.
SKŁAD
Skład: ocet jabłkowy, kwiat nawłoci, jarzębina, żurawina.
Pojemność. 200 ml
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Na etykiecie podana jest jedynie data butelkowania NIE data przydatności do spożycia. Ocet jest produktem bezterminowym i zachowuje przydatność do spożycia nawet wiele lat.