Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 zł
Opis produktu

Kakao Surowe w Proszku Guatemala Alta Verapaz 100g

Surowe ekologiczne CACAO VERAPAZ uprawiane jest przez zrzeszone w kooperatywach, certyfikowane organicznie gospodarstwa rodzinne z górzystego regionu dżungli Alta Verapaz w Gwatemali. Warunki klimatyczne upraw w regionie Alta Verapaz determinuje duże zróżnicowanie wysokości (100-800 m n.p.m), średnie roczne opady deszczu 2800 mm i średnia roczna temp. 32ºC. Genetyka dominująca w regionie to połączenie klonów wyselekcjonowanych ponad 4 dekady temu pod kątem dużych rozmiarów ziaren prastarej miejscowej odmiany Criollo – Acriollado –, które z czasem przystosowały się do rozwoju w wyjątkowych warunkach górskich. Zbiory dojrzałych strąków kakaowca odbywają się zazwyczaj od stycznia do lipca każdego roku.

Składniki: 100% zmielone kriogenicznie surowe ziarna kakao

Sposób użycia: polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 2469 kJ/590 kcal, Tłuszcz - 48 g (w tym tłuszcze nasycone 32 g), Węglowodany 16 g w tym cukry -1,2 g,Błonnik - 20 g,Białko - 12 g, Sól - 0 g

Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.

Masa netto: 100g

Producent: Skeppi Tomasz Orzeszko Blachnickiego 3/8
, 31-538 Kraków, Polska

Opinie Klientów
GPTCHAT