Kawa z topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka
Kawa z topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest bogate w witaminę C i B1.
Ma także bardzo niski indeks glikemiczny. Cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków.
Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu a także powoduje, że nasz produkt działa pobudzająco i odtruwająco oraz reguluje trawienie.
Sposób użycia:
Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę a także posłodzić wg uznania.
Skład: prażone kłącze topinamburu 60%, prażony korzeń mniszka lekarskiego 37%, kardamon, cynamon a także goździki (3%)
Produkt rolnictwa ekologicznego posiada certyfikat
Masa: 200g
Kraj pochodzenia: Polska