Cynamon Cejloński Mielony 100g
Cynamon cejloński (Cinnamonum vera) jest gatunkiem pochodzącym z Cejlonu. Uprawiany jest w krajach o klimacie tropikalnym, w Afryce, Azji, Ameryce Środkowej i Południowej. Korę cynamonowca pozyskuje się 2-3 razy w roku, następnie zostaje ona poddana obróbce i procesowi czyszczenia. Dzięki tym procesom nabiera ciemnej barwy i zawija się z obu stron.
Jako surowiec kora cynamonowca wykorzystywana jest jako przyprawa. Otrzymywany z niej olejek cynamonowy znajduje zastosowanie w cukiernictwie i przemyśle gorzelniczym.
Zastosowanie cynamonu: Cynamon cejloński może być stosowany jako dodatek do ciast, deserów, kawy oraz jako przyprawa do grzanego piwa lub wina.
Składniki: 100% cynamon cejloński mielony
Kraj pochodzenia: Madagaskar
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
1053 kJ/ 255 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
3,19 g 0,65 g |
Węglowodany: - cukry |
25,55 g 2,17 g |
Błonnik |
54,3 g |
Białko |
3,89 g |
Sól |
0,06 g |
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 100g
Producent: Aromat Natury Strażacka 3 76-248 Dębnica Kaszubska