Miód rzepakowy W stanie płynnym jest bezbarwny albo w kolorze słomkowym. Po skrystalizowaniu miód rzepakowy ma barwę biało-kremową. Krystalizuje szybko ze względu na dużą zawartość glukozy, przyjmując konsystencję mazistą.
Z upływem czasu miody zmieniają swoją konsystencję; stają się wtedy twarde. Miód kremowany przygotowany w naszej pasiece podlega procesowi polegającym na specjalnym, długim i delikatnym mieszaniu. Przez długi czas pozostaje w stanie puszystego kremu, a jego barwa pozostaje śnieżno-biała zachowując wszystkie swoje zbawienne wartości.
Właściwości:
- zalecany jest w chorobach układu krążenia (miażdżyca),
- w chorobach wątroby oraz przy stanach zapalnych górnych dróg oddechowych, a także przy schorzeniach skóry,
- miód rzepakowy wyrównuje w organizmie niedobory potasu,
- obniża ciśnienie krwi,
- jest stosowany zewnętrznie; w przypadku oparzeń zapobiega tworzeniu się pęcherzy i związanych z nimi infekcji, przyśpiesza proces ziarninowania, a w następstwie gojenie się ran.
Składniki: 100% miodu nektarowego - rzepakowy
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 1140g
Producent: Pasieka Bronowice Bronowicka 32/2, 66-500 Bronowice