Pierzga
Naturalny produkt pszczeli.
Stosowanie: dorośli: 1 łyżeczkę rozpuścić w szklance wody, pozostawić na kilka godzin. Pić rano na czczo, raz dziennie. Można stosować również jako dodatek do jogurtów lub herbaty.
Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenie pszczelego.
Pierzga – właściwości
Wartość pierzgi do celów spożywczych, profilaktycznych i leczniczych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład, proces konserwacji oraz łatwą przyswajalność. Skład pierzgi bardzo zbliżony jest do składu pyłku. Różnica widoczna jest w ilości poszczególnych związków.
Pierzga – właściwości lecznicze:
- mikroelementy: magnez, żelazo, nikiel, cynk, selen, miedź, kobalt, chrom,
- bogactwo witamin: A, z grupy B, C, PP, E, D, K,
- makroelementy: potas, wapń, sód, fosfor, siarka, chlor.
Dzięki swoim właściwościom, pierzga działa odtruwająco na wątrobę. Dodatkowo wzmacnia i regeneruje organizm, a także poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego. Uszczelnia naczynia krwionośne oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego krwi.
Masa netto: 100g