Malina liść
Malina – według literatury liść maliny posiada właściwości, które były wykorzystywane do łagodzenia poniższych dolegliwości:
- napar usprawnia działanie mięśni macicy, aby poród trwał krócej,
- jest także polecana po porodzie,
- usprawnia działanie układu odpornościowego oraz pomaga macicy powrócić do swoich naturalnych rozmiarów,
- pozwala na szybsze i sprawniejsze zwalczanie ewentualnych infekcji,
- liście malin mają działanie ściągające i przeciwzapalne,
- niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy,
- stosowane przy nieżytach żołądka i jelit,
- znoszą bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych.
Składniki: wysuszony, rozdrobniony liść maliny 100 %
Sposób stosowania: Dwie łyżeczki liścia maliny (ok. 1,5 g produktu) zalać 1 filiżanką wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem ok. 10 minut. Przecedzić. Świeży i ciepły napar pić 1 raz dziennie.
Napar otrzymany z 1,5 g liścia maliny (czyli z 1,5 g produktu) stanowi dzienna porcję do spożycia.
Warunki przechowywania: Przechowywać liść maliny w suchym miejscu, chronić od światła.
Masa netto: 25 g
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym piersią oraz dzieciom. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy styl życia.