To mocna i zarazem smaczna yerba mate dla miłośników głębokiego smaku tradycyjnej elaborady z czymś ekstra
Paragwajska yerba mate El PAJARO MAS ENERGIA to mocna, tradycyjna elaboarada. Ta paczka jest pełna życiodajnej siły. To propozycja dla osób ceniących sobie klasyczny smak i tenże sposób przygotowywania naparu z suszu yerba mate.
Zbierana jest na czystych, nieskażonych cywilizacją plantacjach w departamencie ITAPUA w sąsiedztwie rezerwatu Reserva Nacional - Parque San Rafael, który jest pozostałością Atlantyckiego Lasu Deszczowego, tak niezmiernie ważnego dla całego ziemskiego ekosystemu.
El Pajaro nie jest w żaden sposób modyfikowana. Jest idealną alternatywą dla kawy, ponieważ równie dobrze pobudza, w zamian nie wypłukując z organizmu magnezu. MAS ENERGIA w odróżnieniu od jej paragwajskich sióstr charakteryzuje się mniej gorzkim smakiem. Dostarcza cennej energii, którą kumuluje w swych krzewach na nasłonecznionych plantacjach południowego Paragwaju.
Smak i aromat yerba mate:
Smak naparu jest mocny i niezwykle głęboki, z wyczuwalną, ale jednocześnie nie nazbyt silną gorzką nutą. Wyczuwalne są też naturalne aromaty owocowe powodujące przepiękny zapach i samego suszu i naparu. Warto podkreślić, że yerba mate długo zachowuje smak i intensywność i można ją spokojnie zalewać kilka razy. Dzięki bazie opartej na liściach z tradycyjnie uprawianych krzewów, zachowuje moc do 6 zalania. Pamiętaj, że drugie i trzecie zalanie są optymalne, a w pierwszym i ostatnim smaku jest najmniej.
Sposób parzenia :
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
Susz można zalewać wodą z lodem.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Składniki:
yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Paragwaj, aromat naturalny.
Susz zawierający listki i patyczki ostrokrzewu paragwajskiego, z niewielką ilością pyłu.