Maślan sodu otoczkowany 90 kapsułek
Suplement diety
Maślan wykazał właściwości przeciwzapalne i regeneracyjne. Otoczkowany maślan sodu wpływa pozytywnie na mikroflorę jelitową, co odgrywa znaczącą rolę w przypadku IBS (zespół jelita drażliwego) czy IBD (nieswoiste choroby zapalne jelit). Jest wskazany każdemu, kto chce poprawić zdrowie swoich jelit.* Suplementacja maślanem sodu zwiększa wzrost bakterii zdolnych do wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych o przeciwzapalnym działaniu. Ostatnio szczególną uwagę zwrócono na maślan ze względu na jego korzystny wpływ na homeostazę jelitową i metabolizm energetyczny. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym maślan wzmacnia funkcję bariery jelitowej i odporność błon śluzowych. Coraz więcej dowodów wskazuje na wpływ maślanu na oś jelitowo-mózgową.
kładnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
Maślan sodu w tym kwas masłowy (71,2%) |
360 mg 256 mg |
720 mg 512 mg |
Zalecane spożycie: 1 kapsułka 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: maślan sodu standaryzowany na zawartość min. 71,2% kwasu masłowego, składnik otoczki: skrobia modyfikowana.
Skład kapsułki: celuloza roślinna.
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o., ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa.
Wyprodukowano w UE.
Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zdrowy tryb życia i zrównoważone żywienie są ważne, a suplement diety nie może stanowić ich substytutu. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Maślan sodu charakteryzuje się typowym zapachem.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS: 2022/08/04/SD/75E83E