Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Opis produktu

Dojrzałe jabłka zbierane są z gospodarstw biodynamicznych. Są one delikatnie tłoczone. Naturalny sok jabłkowy jest starannie przetwarzany i fermentowany do pysznego octu jabłkowego. Nie jest filtrowany i nie jest wykonany z koncentratu.

Ocet jabłkowy może być stosowany do:
- dressingu sałatkowego
- konserwowania ogórków, papryki, cebuli, ryby, mięsa, gruszek
- orzeźwiającego napoju: 1 szklanka wody, 2 łyżeczki octu, miód
- oczyszczania twarzy: 2-3 łyżki octu, 1 litr wody
- kąpieli: 100-200 ml octu na wannę

Ocet nie z koncentratu, niepasteryzowany. Kwasowość: 5%  Naturalnie mętny, przed spożyciem wstrząsnąć.

SKŁADNIKI
ocet jabłkowy niefiltrowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 75kJ/18 kcal

Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy nasycone: 0,02 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,005 g

Opinie Klientów