Olej kokosowy zimnotłoczony Extra Virgin BIO
Olej kokosowy można używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw oraz w celach kosmetycznych. Nadaje się on do deserów, sosów, sałatek, chleba itd. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje. Do wytrącenia zapachu wykorzystano parę wodną. Niebielony, nie zastosowano procesu uwodornienia.
Olej kokosowy nie zawiera w ogóle cholesterolu. Z tego względu jest doskonałym zamiennikiem masła i innych tłuszczów zwierzęcych. Ponadto zawiera łatwo przyswajalne, roślinne kwasy tłuszczowe nasycone, kwas linolowy, oleinowy, a także polifenole. W oleju kokosowym znajdziemy także mniejsze ilości innych substancji, np. naturalne betainy, poliole, witaminy E i K, a także pewne ilości minerałów, m.in. żelaza.
Składniki: 100% olej ze świeżych, dziewiczych orzechów kokosowych BIO
Sposób użycia: do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw oraz w celach kosmetycznych. Nadaje się on do deserów, sosów, sałatek, chleba itd.
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Najlepiej spożyć przed: dzień, miesiąc, rok na spodzie opakowania
Numer partii produkcyjnej: na spodzie opakowania
Masa netto: 200 ml
Kraj pochodzenia: Filipiny