Kakao BIO 200g
Czuj zdrowie i energię przez cały rok wybierając ekologiczne nieprzetworzone Kakao!
Kakao to źródło magnezu, wapnia, chromu, żelaza, miedzi, cynku oraz polifenoli. Kakao i niektóre rodzaje gorzkiej czekolady zawierają więcej polifenoli, przeciwutleniaczy i flawonoidów, aniżeli borówki, jagody acai, żurawina czy granaty. Wysoka zawartość wyżej wymienionych związków odpowiada za działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające. Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem.
Sposób użycia: polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Składniki: kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1475 kJ / 354 kcal
Tłuszcz - 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g
Węglowodany - 19,5 g
w tym cukry - 2,4 g
Błonnik - 32,5 g
Białko - 28 g
Sól - 0,1 g
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 200g
Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy