Parametrem klasyfikującym żelatynę oraz określającym jej jakość są stopnie Blooma, mówiące o twardości galarety (żelu) - im wyższy stopień twardości tym wyższa jakość.
Kolagen to białko budulcowe naszego organizmu, które pełni funkcje strukturalne we wszystkich komórkach i jego tkankach. Stanowi ponad 30% białek organizmu ludzkiego
W gastronomii stosowana jest do przyrządzania różnych potraw.
Składniki: 100 % żelatyna spożywcza wieprzowa Bloom 280.
Propozycja stosowania: np. jako substancja żelująca.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 650g
Producent: NAT Sp. z o.o. ul. Wrocławska 33D, Długołęka 55-095 Mirków