-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.AGNEX
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Chili jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni. Ma intensywny zapach i wyjątkowy smak.
Skala ostrości - pikantności danej papryki podawana jest w tzw. skali Scoville’a (oznaczanej skrótem SHU). Skala pozwala określić ilość kapsaicyny, czyli substancji powodującej uczucie ostrości w produkcie.
Składniki: chilli
Skala ostrości: 10000-15000SHU
Zastosowanie przyprawy chilli: Do potraw mięsnych, ostrych sosów, ryby, gulaszu, ostrych zup, dań z fasoli.
Kraj pochodzenia: Chiny/Hiszpania
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 150g
Producent: Agnex Hotelowa 38, 15-659 Białystok