PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 100%
Płatki drożdżowe nieaktywne zawierają niezbędne dla naszego organizmu witaminy i minerały, dlatego stanowią zdrowy i wartościowy dodatek do wielu potraw. Można je dodać do jogurtu, koktajlu lub można zagęścić nimi sosy oraz zupy. Płatki drożdżowe nieaktywne mogą być wykorzystane jako dodatek do farszu mięsnego lub warzywnego oraz past. Polecane są również dla wegetarian i osób nietolerujących glutenu. W diecie wegańskiej mogą stanowić zamiennik sera.
BEZ ŻADNYCH DODATKÓW
Składniki: 100% płatki drożdżowe nieaktywne.
Kraj pochodzenia: Estonia/Francja
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
1440 kJ / 344 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
4,0 g 0,7 g |
Węglowodany: - cukry |
36,9 g 12,4 g |
Błonnik |
0,0 g |
Białko |
51,0 g |
Sól |
0,18 g |