Papryka ostra jest niezwykle aromatyczną przyprawą o wyrazistym smaku.
Papryka ostra jest niezastąpioną przyprawą w kuchni węgierskiej, meksykańskiej i indyjskiej. Idealnie komponuje się z drobiem i daniami mięsnymi oraz rybnymi. Można dodawać ją do zup, warzyw, sałatek, serów. Jest naturalnym barwnikiem spożywczym, nadaje piękny kolor sosom, ryżowi, makaronom oraz innym wyrobom mącznym. Papryki nie należy podsmażać zbyt długo, bo zgorzknieje i straci kolor.
Skala ostrości: 4,500 SHU
Skala ostrości - pikantności danej papryki podawana jest w tzw. skali Scoville’a (oznaczanej skrótem SHU). Skala pozwala określić ilość kapsaicyny, czyli substancji powodującej uczucie ostrości w produkcie.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Pamiętaj!
Nasze naturalne mieszanki przypraw nie zawierają antyzbrylaczy, dlatego mogą się zbrylać. W celu uniknięcia tego zjawiska, należy przechowywać je w lodówce.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 150g
Producent: Agnex Hotelowa 38, 15-659 Białystok