Czekolada mleczna z jabłkiem i orzechami :
1. Zawiera 30% kalorii mniej w porównaniu do tradycyjnych czekolad z jabłkiem i orzechami!
2. Nie zawiera cukru!
3. Nie zawiera glutenu!
4. Nie zawiera GMO!
5. Produkowana w Europie!
6. Zawiera 25% kakao!
SKŁADNIKI
Substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca: polidekstroza; mleko w proszku pełne; tłuszcz kakaowy; miazga kakaowa; słodka serwatka w proszku; kawałki galaretki o smaku pieczonego jabłka (sok jabłkowy, puree jabłkowe, błonnik z owoców cytrusowych, tłuszcz kakaowy, substancja żelująca (pektyna), koncentrat soku cytrynowego, aromaty, cynamon) 3%; kawałki orzechów laskowych 3%; emulgatory: lecytyny (z soi), E 476; aromaty.
Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 25%.
Może zawierać migdały, orzechy makadamia.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1668 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 27g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry 13,5 g + 27 g poliole
Białko 6,7g
Sól 0,48g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C