Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: NANGA
Opis produktu

Monolauryna, znana również jako monolaurynian glicerolu, jest związkiem chemicznym powstałym z kwasu laurynowego i glicerolu. Kwas laurynowy, którego najbogatszym źródłem w diecie jest olej kokosowy, ulega przemianie w monolaurynę poprzez reakcje enzmatyczne. Nie wiadomo jednak jaka jest efektywność tego procesu w organizmie człowieka. Przypuszcza się że aby „zaopatrzyć” organizm w terapeutyczną dawkę monolauryny trzeba byłoby zjeść nawet do 250 g oleju kokosowego! To około 10 łyżek, co wyda się wielu osobom niewykonalne.

Składniki:

Monolaurynian glicerolu (monolauryna) 500 mg, kapsułka celulozowa.
Bez dodatku wypełniaczy, barwników, konserwantów i substancji poślizgowych.

Zalecany sposób użycia:

Jedna kapsułka dwa razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji.
Przed użyciem zasięgnij informacji lekarza lub farmaceuty.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.

Przeciwwskazania:

Nie należy stosować u osób uczulonych na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie zalecany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących piersią.

Środki ostrożności:

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety oraz nie zastąpią zdrowego trybu życia.

Z pomocą przychodzą kapsułki z monolauryną, które pomagają cieszyć się działaniem substancji bez drastycznej zmiany swoich nawyków żywieniowych :) Substancja jest badana na całym świecie pod kątem działania wzmacniającego naturalne mechanizmy obronne organizmu skierowane przeciwko:

  • wirusom (m.in. grypy, HIV, Epsteina-Barr, cytomegalii)
    Monolauryna wspiera mechanizm rozpadu osłonki wirusowej, hamuje zdolność wirusów do wnikania do komórek gospodarza i replikacji.
  • bakteriom (m.in. grupa Staphylococcus, Streptococcus, E. coli)
    Monolauryna wiąże się z błoną komórkową bakterii i destabilizuje ją, co prowadzi do utraty jej funkcjonalności i rozpadu.
  • grzybom (m.in. Candida albicans)
    Monolauryna wykazuje działanie zaburzające błony komórkowe grzybów oraz hamujące ich metabolizm.
Opinie Klientów