Extra Green Detox 200g
Suplement diety
Zawiera 11 cennych składników, m.in. ekstrakty roślinne, błonnik jabłkowy czy inulinę. To preparat dostępny w wygodnej w użyciu formie proszku, stworzony z myślą o osobach, którym zależy na zdrowym i pięknym wyglądzie oraz uzupełnieniu codziennego jadłospisu w wartościowe związki.
Błonnik jabłkowy - naturalny błonnik pokarmowy pozyskiwany z wytłoków jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie, a podczas kontaktu z płynem szybko pęcznieje. To źródło pektyn, które nie ulegają trawieniu w przewodzie pokarmowym człowieka.
Proszek z młodej trawy pszenicy - proszek wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych, kiełkujących pędów roślin, które po zbiorach są m.in. pozbawiane wody i suszone. Proszek z młodej trawy pszenicy stanowi źródło chlorofilu, witamin i składników mineralnych.
Sproszkowane algi - spirulina i chlorella to algi określane mianem superfoods, które stanowią cenne źródło wielu mikro- i makroelementów.
Inulina - związek zbudowany z ponad 30 cząsteczek cukrów prostych, które są połączone wiązaniami β-2,1-glikozydowymi w nierozgałęziony łańcuch. To wielocukier pochodzenia roślinnego, który stanowi magazyn zapasowy. Inulina wykorzystywana jest jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii bytujących w układzie pokarmowym.
Lecytyna sojowa - substancja pozyskiwana z ziaren soi, która stanowi mieszankę fosfolipidów, będących składnikami błon komórkowych organizmów żywych, a także glikolipidów, steroli czy kwasów tłuszczowych.
Ekstrakt z czarnego bzu standaryzowany na 40% polifenoli i 5% antocyjanów - ekstrakt z rośliny z rodziny piżmaczkowatych, która wyróżnia się białymi, zebranymi w duże baldachogrona, kwiatami oraz ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami. Wykorzystany w preparacie OstroVit ekstrakt z czarnego bzu jest standaryzowany na zawartość polifenoli, czyli organicznych związków chemicznych z grupy fenoli, oraz antocyjanów, będących organicznymi związkami chemicznymi z grupy flawonoidów.
Ekstrakt z kłącza kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów - ekstrakt pozyskiwany z bulwiastego kłącza, które wyróżnia się wyrazistym smakiem i aromatem oraz żółto-pomarańczową barwą. Stanowi wartościowe źródło składników aktywnych, z których największe znaczenie mają kurkuminoidy.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty standaryzowany na 50% polifenoli - ekstrakt z liści herbaty chińskiej należącej do rodzaju Camellia sinensis, które podczas produkcji poddawane są jedynie działaniu pary wodnej i suszeniu, co pozytywnie wpływa na zachowanie w strukturach rośliny cennych składników odżywczych. Wykorzystany w preparacie OstroVIt ekstrakt z liści zielonej herbaty jest standaryzowany na zawartość polifenoli, czyli organicznych związków chemicznych z grupy fenoli, które naturalnie występują w surowcach roślinnych.
Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC) - ekstrakt z pestek owoców z rodziny winoroślowatych, które zawierają wiele substancji biologicznie czynnych - za najważniejszy składnik aktywny obecny w nasionach winogron uznaje się, zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC) o antyoksydacyjnych właściwościach.
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego standaryzowany na 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych - ekstrakt z jednej z najstarszych roślin nasiennych na świecie, która określana jest mianem żywej skamieliny i stanowi cenne źródło substancji aktywnych.
Składniki: Błonnik jabłkowy, sproszkowana trawa młodego jęczmienia, sproszkowana trawa młodej pszenicy, sproszkowane algi - spirulina (Spirulina platensis (Gomont) Geitler), sproszkowane algi - chlorella (Chlorella pyrenoidosa), inulina z cykorii (prebiotyk), lecytyna sojowa, ekstrakt z czarnego bzu (Sambucus nigra L.) - 40% polifenoli oraz 5% antocyjanów, ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis L.) - 50% polifenoli, ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) - 95% kurkuminoidów, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) - 95% proantocyjanidyn (PAC), ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba L.) - 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, jaja, skorupiaki, ryby.
Wartość odżywcza | Na porcję |
---|---|
Błonnik jabłkowy | 2500 mg |
Proszek z młodej trawy pszenicy | 1000 mg |
Proszek z młodej trawy jęczmienia | 1000 mg |
Sproszkowane algi - spirulina | 1000 mg |
Sproszkowane algi - chlorella | 1000 mg |
Inulina | 500 mg |
Lecytyna sojowa | 272 mg |
Ekstrakt z czarnego bzu: | 201 mg |
- w tym polifenole (40%) | 80.4 mg |
- w tym antocyjany (5%) | 10.05 mg |
Ekstrakt z kłącza kurkumy: | 200 mg |
- w tym kurkuminoidy (95%) | 190 mg |
Ekstrakt z liści zielonej herbaty: | 200 mg |
- w tym polifenole (50%) | 100 mg |
Ekstrakt z pestek winogron: | 50 mg |
- w tym proantocyjanidyny PAC (95%) | 47.5 mg |
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego: | 50 mg |
- w tym ginkoflawonoglikozydy (24%) | 12 mg |
- w tym laktony terpenowe (6%) | 3 mg |
Zalecana porcja do spożycie: 1.5 miarki (8 g) dziennie wymieszać w 200-250 ml soku, napoju roślinnego lub wody (nie zalewać gorącą wodą). Można dodawać do jogurtu, owsianki, musli, sałatek. Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 200g
Producent: OstroVit Sp. z o.o. ul. Sitarska 16, 18-300 Zambrów