Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: OstroVit
Opis produktu

Extra Green Detox to kompleksowy suplement diety, który zawiera 11 cennych składników, m.in. ekstrakty roślinne, błonnik jabłkowy czy inulinę. To preparat dostępny w wygodnej w użyciu formie proszku, stworzony z myślą o osobach, którym zależy na zdrowym i pięknym wyglądzie oraz uzupełnieniu codziennego jadłospisu w wartościowe związki.

  • Źródło 5 różnych rodzajów ekstraktów roślinnych - preparat zawiera ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, ekstrakt z pestek winogron, a także ekstrakt z liści zielonej herbaty, kłącza kurkumy i czarnego bzu.

  • Bogactwo wartościowych związków - preparat dostarcza do organizmu błonnik jabłkowy, inulinę, lecytynę sojową, a także spirulinę i chlorellę oraz proszek z młodej trawy pszenicy.

  • 1 porcja = 1.5 miarki.

  • Wydajność - opakowanie preparatu zawiera 25 porcji suplementu diety.

  • Wygodna forma - preparat dostępny w postaci proszku zapewnia bezproblemową podaż suplementu i świetnie sprawdzi się wśród osób, które mają trudności z połykaniem tabletek. Wystarczy porcję produktu wymieszać z ulubionym napojem lub wykorzystać jako dodatek do jogurtu, owsianki czy sałatki.

  • Odpowiedni dla wegetarian i wegan - preparat nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

OstroVit Extra Green Detox - kompleksowe uzupełnienie codziennej diety

Błonnik jabłkowy - naturalny błonnik pokarmowy pozyskiwany z wytłoków jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie, a podczas kontaktu z płynem szybko pęcznieje. To źródło pektyn, które nie ulegają trawieniu w przewodzie pokarmowym człowieka.

Proszek z młodej trawy pszenicy - proszek wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych, kiełkujących pędów roślin, które po zbiorach są m.in. pozbawiane wody i suszone. Proszek z młodej trawy pszenicy stanowi źródło chlorofilu, witamin i składników mineralnych.

Sproszkowane algi - spirulina i chlorella to algi określane mianem superfoods, które stanowią cenne źródło wielu mikro- i makroelementów.

Inulina - związek zbudowany z ponad 30 cząsteczek cukrów prostych, które są połączone wiązaniami β-2,1-glikozydowymi w nierozgałęziony łańcuch. To wielocukier pochodzenia roślinnego, który stanowi magazyn zapasowy. Inulina wykorzystywana jest jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii bytujących w układzie pokarmowym.

Lecytyna sojowa - substancja pozyskiwana z ziaren soi, która stanowi mieszankę fosfolipidów, będących składnikami błon komórkowych organizmów żywych, a także glikolipidów, steroli czy kwasów tłuszczowych.

Ekstrakt z czarnego bzu standaryzowany na 40% polifenoli i 5% antocyjanów - ekstrakt z rośliny z rodziny piżmaczkowatych, która wyróżnia się białymi, zebranymi w duże baldachogrona, kwiatami oraz ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami. Wykorzystany w preparacie OstroVit ekstrakt z czarnego bzu jest standaryzowany na zawartość polifenoli, czyli organicznych związków chemicznych z grupy fenoli, oraz antocyjanów, będących organicznymi związkami chemicznymi z grupy flawonoidów.

Ekstrakt z kłącza kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów - ekstrakt pozyskiwany z bulwiastego kłącza, które wyróżnia się wyrazistym smakiem i aromatem oraz żółto-pomarańczową barwą. Stanowi wartościowe źródło składników aktywnych, z których największe znaczenie mają kurkuminoidy.

Ekstrakt z liści zielonej herbaty standaryzowany na 50% polifenoli - ekstrakt z liści herbaty chińskiej należącej do rodzaju Camellia sinensis, które podczas produkcji poddawane są jedynie działaniu pary wodnej i suszeniu, co pozytywnie wpływa na zachowanie w strukturach rośliny cennych składników odżywczych. Wykorzystany w preparacie OstroVIt ekstrakt z liści zielonej herbaty jest standaryzowany na zawartość polifenoli, czyli organicznych związków chemicznych z grupy fenoli, które naturalnie występują w surowcach roślinnych.

Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC) - ekstrakt z pestek owoców z rodziny winoroślowatych, które zawierają wiele substancji biologicznie czynnych - za najważniejszy składnik aktywny obecny w nasionach winogron uznaje się, zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC) o antyoksydacyjnych właściwościach.

Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego standaryzowany na 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych - ekstrakt z jednej z najstarszych roślin nasiennych na świecie, która określana jest mianem żywej skamieliny i stanowi cenne źródło substancji aktywnych.

Opinie Klientów