Linia ciastek „MALU FOOD” przeznaczona jest dla osób, które nie tolerują glutenu i nie chcą rezygnować z przyjemności słodkiego w ciągu dnia;-) Nasze ciastka wytwarzamy wyłącznie na oleju kokosowym eliminując olej palmowy oraz tłuszcze uwodornione. Olej kokosowy sprowadzamy od certyfikowanych dostawców w celu zachowania jak najwyższej jakości. Do ciastek w celu nadania im słodkiego smaku dodajemy maltitol, który jest pozyskiwany z surowców naturalnych i ma niski indeks glikemiczny.
SKŁADNIKI
Mąka kukurydziana, olej kokosowy, substancja słodząca - syrop maltitolowy, skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa.
PRODUKT NIE ZAWIERA JAJ, MLEKA, DODATKÓW - E.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 2250 kJ/ 540 kcal
Tłuszcze - 34,2
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 33,6
Węglowodany - 59,3
w tym cukry - 0,0
Błonnik - 0,0
Białko - 3,0
Sól - 0,04