Kruche ciasteczka na bazie mąki kukurydzianej i ryżowej, z dodatkiem miodu to propozycja dla osób na diecie bez glutenu oraz każdego miłośnika oryginalnych słodyczy. Ciastka nie zawierają glutenu, cukru, laktozy i jajek, mogą być spożywane zarówno przez cukrzyków, jak również osoby cierpiące na celiakię.
Składniki: Mąka kukurydziana, olej kokosowy, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, skrobia ziemniaczana, miód 2%.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 2182 kJ/ 523 kcal
Tłuszcze: 30,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29,9g
Węglowodany: 61,6g
w tym cukry: 1,9g
Błonnik: 0,0g
Białko: 2,6g
Sól: 0,04g
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 100g
Producent: Biologistic Polska sp. z o.o Tytusa Chałubińskiego 13, 25-619 Kielce