Kremowy miód wielokwiatowy z rokitnikiem - moc witamin i mikroelementów dodana do naturalnego miodu. Miód wielokwiatowy wzbogaciliśmy 2% liofilizowanego rokitnika. Dzięki procesowi liofilizacji rokitnik zachował wszystkie wartości odżywcze. Miód ma lekko kwaskowaty, głęboki smak i piękny, pomarańczowy kolor owoców rokitnika.
Właściwości miodu z rokitnikiem:
- miód wielokwiatowy jest polecany w chorobach alergicznych dróg oddechowych, np. astmie oskrzelowej atopowej lub katarze siennym
- zawarte w miodzie wielokwiatowym cukry proste (glukoza i fruktoza), dzięki łatwej przyswajalności przez organizm, stanowią cenne źródło energii
- dodatek rokitnika to aż 190 substancji bioaktywnych, w tym witamin (C, A, E, F, K, P, B12), mikroelementów, aminokwasów, kwasów tłuszczowych, antyoksydantów i lipidów
- zawartość witaminy C w rokitniku jest wyjątkowo wysoka - około 500-1500mg witaminy C w 100g owoców, dodatkowo owoce zawierają rutynę, która podtrzymuje witaminę C w organizmie
- rokitnik zawiera około 4-6 razy więcej witaminy A i karotenoidów niż marchew, dzięki czemu w skuteczny i pewny sposób uzupełnimy niedobory witaminy A
- owoce rokitnika stymulują układ odpornościowy, pomagają zwalczać infekcje i drobnoustroje
Piękny, głęboki kolor miodu z rokitnikiem i wyjątkowy smak - to wszystko naturalnie, dla zdrowia! Miód z rokitnikiem świetnie pasuje do herbaty, sosów sałatkowych, dressingów przygotowanych na zimno. Można dodawać go również jako dodatek do mięs i serów - doskonale je podkreślając.
Składniki: miód wielokwiatowy nektarowy, liofilizowany rokitnik.