Miód Manuka UMF® 10+ zawiera minimum 263 methylglyoxalu (MG).
Miód Manuka UMF® 10+ jest w 100% czystym, niezależnie testowanym i zawierającym wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych substancji aktywnych.
Produkt został poddany szczegółowym badaniom i certyfikacji, w trakcie których przyporządkowano mu poziom UMF® 10+ odpowiadający jego antybakteryjnej mocy.
SKŁADNIKI
100% Miód z nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium).
Kraj pochodzenia oraz konfekcjonowania: Nowa Zelandia
ZASTOSOWANIE
-Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
-Wpływa wyjątkowo korzystnie na układ pokarmowy
-Pomaga utrzymać prawidłowy stan skóry
-Wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybicze
SPOSÓB UŻYCIA
Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie. Przy spożywaniu trzech łyżeczek miodu dziennie, słoik o pojemności 250 gramów wystarczy na dwa tygodnie.
UWAGA
Nie należy podawać produktu dzieciom poniżej 1 roku życia.
PRZECHOWYWANIE
Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.