Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: AGNEX
Opis produktu

Mąka migdałowa  ma długa historię. W XIII-wiecznej kuchni Włoskiej wykorzystywana była w deserach „frangipane” - pieczony kremem z migdałów, jajek, masła i cukru. Migdały były blanszowane i mielone dzięki czemu powstawała mąka o charakterystycznym słodkim smaku i zapachu. Mąkę migdałową możemy używać jako zamiennik innych mąk tradycyjnie używanych w kuchni do wypieku pieczywa i ciast. Mąkę migdałową można przygotować samodzielnie w wyniku procesu mielenia migdałów. Tak przygotowana mąka ze zmielonych migdałów jest jedną z ciekawych alternatyw dla osób, które chcą wyeliminować gluten ze swojej diety.

Mąka migdałowa jest z powodzeniem stosowana w diecie ketogenicznej (keto dieta) dzięki niskiej zawartości węglowodanów. Stanowi również doskonałe źródło magnezu, wapnia i żelaza.

Mąkę migdałową możemy zastosować do: przygotowania naleśników, racuchów, wypieku ciast, ciasteczek, makaroników, muffin, jako dodatek do wypieku chleba, koktajli, deserów, owsianki, płatków śniadaniowych, polecana jest również do zagęszczania zup i sosów.

Mąkę należy przechowywać w suchym, i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki: 100% migdały blanszowane mielone.

Kraj pochodzenia: USA/Australia

Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:

Wartość odżywcza:

100 g

Wartość energetyczna

2545 kJ/ 616 kcal

Tłuszcz:

- kwasy tłuszczowe nasycone

53 g

3,9 g

Węglowodany:

- cukry

8,7 g

4,6 g

Błonnik

9,9 g

Białko

21 g

Sól

0 g

Opinie Klientów