Jagody Goji
Stosowane są od 2500 lat w krajach azjatyckich. Rosną na na roślinie nazywanej kolcowój pospolity lub szkarłatny. Smakują podobnie jak żurawina, ale są mniej słodkie. Jagody Goji można spożywać jak inne suszone owoce na surowo. Są świetnym dodatkiem do ryżu, zupy, kurczaka i wołowiny lub zmieszane z warzywami. Jagody można spożywać na surowo jako przekąskę lub dodawać np. do jogurtu czy deseru.
Mogą być stosowane jako dodatek do deserów, musli, ciast.
Składniki: suszone jagody goji 100%
Stosowanie: Zaleca się spożywanie do 40 g suszonych owoców dziennie (ok. 60 – 70 owoców).
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1657 kJ / 396 kcal |
Tłuszcze | 4,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 22,3 g |
w tym cukry fruktoza glukoza |
11 g 5,5 g 5,6 g |
Białko | 10,6 g |
Błonnik | 6,2 g |
Sól | 0,06 g |
Rodzaj opakowania: Torebka papierowa z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność: 200 g,
Kraj pochodzenia: Chiny
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym piersią oraz dzieciom. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy styl życia.