Bursztyn jest znaną od lat zastygłą żywicą drzew iglastych. Już w medycynie ludowej używany był do celów profilaktycznych. Z bursztynu można stworzyć niezwykle cenną nalewkę! Znany polski jasnowidz i zielarz Czesław Klimuszko był jej ogromnym zwolennikiem.
Jak przygotować nalewkę?
- 50 g kawałków bursztynu
- 95% spirytus
Umyj bursztyn w gorącej wodzie, a następnie wsyp do butelki. Zalej bursztyn 0,5 litrem 95% spirytusu. Odstaw nalewkę na 2 tygodnie. Po upływie czasu jest gotowa do picia. Bursztyn w spirytusie nie rozpuszcza się, ale wydziela mikroskopijne cząsteczki, zabarwiając spirytus na złocistobrązowy kolor. Nalewki nie trzeba przecedzać, ani przelewać. Po jej zużyciu można powtórnie skruszyć kawałki bursztynu i zalać spirytusem.
Składniki: 100% bursztyn kruszony
Informacje dodatkowe: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i słońcem. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkt nie zalecany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dla małych dzieci. Nie stosować w przypadku uczulenia na któryś ze składników.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Masa netto: 50g
Producent: "DOBRYNIN" PPHU SC KRYSTYNA DOBRYNIN, RYSZARD DOBRYNIN Majowa 7 92-724 Łódź