-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.KISZONE SPECJAŁY
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Zakwas z Kapusty 500ml
Zakwas z kapusty to jeden z naszych ulubionych produktów! Stworzyliśmy dla Ciebie naturalnie pełny smaku zakwas z kapusty na najlepszej soli kłodawskiej. Takie proste, a takie pyszne! Jest niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa, także po otwarciu może się pienić i gazować.
Najpierw w beczce kisimy kapustę naturalnymi metodami. Produkty dostarczają nam zaufani rolnicy z okolicy.Dodajemy wodę, marchewkę i sól kłodawską. W beczce dzieje się ferment, kapusta wypuszcza całe swoje dobro, czego efektem jest wyciąg z kiszonej kapusty, czyli nasz zakwas z kapusty.
Bez żadnych dodatków konserwujących, przyspieszających czy wzmacniających smak. W odpowiednim momencie rozlewamy go do butelek. Ustawiamy w kontrolowanej temperaturze i wysyłamy do Ciebie. Potem spokojnie leżakuje w kontrolowanej temperaturze i czekają aż go zamówisz. Sama natura.
Składniki: Wyciąg z kapusty kiszonej (Kapusta, woda, marchew, sól kłodawska).
Sposób użycia: Zacznij od 50-100ml i stopniowo zwiększaj dawkę, gdy jelita będą się przystosowywały. Docelowo polecamy pić 250-300ml na czczo lub pomiędzy posiłkami, ale raczej nie wieczorem. Osoby uprawiające regularnie sport mogą więcej.
Ostrzeżenia: Sok jest niepasteryzowany, czyli fermentacja cały czas trwa. W butelce widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich zakrętki nigdy nie są zassane. Zdarza im się sączyć z butelki nawet, gdy są zamknięte. . Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Warunki przechowywania: Ze względu na to, że sok jest niepasteryzowany i nie zawiera konserwantów fermentacja aktywnie pracuje. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć jego czas przydatności do spożycia najlepiej jest przechowywać go w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni).
Masa netto: 500 ml
Producent: Kiszone Specjały Bartosz Jurga Wierzbowa 17 , 56-200 Góra