Zakwas z buraka ze śliwką Wędzoną Pikantny
Jak Stosować :Zacznij od 50-100ml i stopniowo zwiększaj dawkę, gdy jelita będą się przystosowywały. Docelowo polecamy pić 250-300ml na czczo lub pomiędzy posiłkami, ale raczej nie wieczorem. Osoby uprawiające regularnie sport mogą więcej.
WAŻNE! Zagotowany zakwas utraci swoje właściwości, także pij schłodzony lub w temperaturze pokojowej.
Powyższe zalecenia wynikają z naszych obserwacji. Każdy organizm jest inny, więc najlepiej sprawdzić na sobie w jakiej formie będzie najlepiej działał lub skonsultować się z lekarzem.
Zakwas buraczany jest też znakomitym dodatkiem do potraw, np. do barszczu, któremu nada zadziorny, kwaskowaty smak.
Składniki
Wyciąg z buraków kiszonych (burak, woda, świeży czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, śliwka wędzona, sól kłodawska, ostra papryka)
Masa netto: 500 ml