Najwyższej jakości fermentowany miodowo-imbirowo-limonkowy koncentrat probiotyczny BIFIDO w formie napoju, wytwarzany w unikalny sposób, wzbogacony w kultury dobrych żywych bakterii, ma delikatny smak, nie wydziela charakterystycznego dla zakwasu, specyficznego zapachu i smaku. Produkt zawiera kwas mlekowy i bifidobakterie – co najmniej 107 jtk/1ml.Rokitnikowy fermentowany koncentrat napoju probiotycznego Bifido: wyjątkowo delikatny, lekko słodko-kwaskowy smak i naturalny zapach. Odpowiedni dla każdego: dla dzieci i dorosłych. Niepasteryzowany.
Wyprodukowany w Litwie, ze 100 % naturalnych soków.
Składniki: Woda pitna, miód 10 %, imbir 2 %, sok z cytryny 0,5 %, zakwas (kultury biologicznie aktywnych bakterii kwasu mlekowego oraz bifidobakterii), regulator kwasowości – soda spożywcza
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 147 kJ / 35 kcal; tłuszcze 0,01 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,004 g; węglowodany 8,59 g, w tym cukry 7,5 g; białka 0,038 g, sól 0,01 g.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę koncentratu dodać do dowolnej potrawy lub do szklanki wody, czy innego napoju i spożyć w trakcie posiłku. Przed użyciem wstrząsnąć.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 0°C – +12°C, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 45 dni, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 750ml
Producent: UAB „Rokasta“, ul. Mechanizatorių 10A, Luksnėnai, Alytaus r. 64381, Litwa.