Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 13.00 zł
Producent: JOY DAY
Opis produktu
Stosowanie probiotyku Probiosport warunkuje kompleksową odbudowę mikroflory jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z postbiotykami znoszą negatywne skutki antybiotyków i regulują pracę układu odpornościowego.
  • najbardziej naturalny i zaawansowany probiotyk
  • zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
  • 14 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
  • 1,8 miliarda witalnych bakterii probiotycznych w dziennej porcji
  • bogate źródło cennych dla zdrowia postbiotyków
  • probiotyk w formie płynnej – 500 ml 

    Dlaczego warto stosować?

    • kompleksowa odbudowa mikrobioty jelita grubego
    • ochrona przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
    • mocniejsza bariera jelitowa, która zapobiega przedostawaniu się obcych
    • związków do krwiobiegu
    • cenne dla zdrowia postbiotyki
    • niwelacja dysbiozy – zaburzenie w składzie flory jelitowej
    • regeneracja kosmków jelitowych
    • wsparcie dla organizmu w walce z IBS – zespół jelita drażliwego
    • wsparcie oraz regeneracja organizmu podczas wysiłku fizycznego
    • zmniejsza stres oksydacyjny w organizmie

    Skład

    Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.
    Produkt otrzymuje  się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 06, L. acidophilus LA 02, L. casei LC03, L. plantarum LP 09, L. pentosus LPS 01, L. reuteri LRE 02, L. paracasei LPC 00, Bifidobacterium breve BR 03, B. animalis ssp. lactis BS 01, B. bifidum BB 01, B. longum BL 03, B. longum W11, Streptococcus thermophilus FP 4.
    Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się szereg prozdrowotnych metabolitów bakterii probiotycznych. Inaczej, fachowo mówiąc są to
    postbiotyki. Produkty Joy day jako nieliczne probiotyki na Świecie zawierają te związki. Ich działanie jest coraz szerzej opisywane i coraz
    bardziej docenianie przez fachowców. Niekiedy mówi się nawet, że są równie ważne co same bakterie probiotyczne w utrzymaniu zdrowia.

    Dla kogo?

    Probiotyk ProbioSport zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze oraz młodzież. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na dużą liczbę bakterii oraz związków postbiotycznych polecamy szczególnie w trakcie i po antybiotykoterapii oraz w okresie rekonwalescencji. Ponadto przeznaczony dla osób aktywnych fizycznie i sportowców.

    Jak stosować Probiotyk ProbioSport?

    Dorośli i osoby starsze: około 40 ml na dobę (4 łyżki) rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
    Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre
    podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.

    Warunki przechowywania

    Probiotyk ProbioSport należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.
Opinie Klientów