Probiotyk z Kurkumą, Imbirem i Pieprzem 500 ml
Suplement diety
Stosowanie probiotyku Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z korzenia kurkumy, imbiru i ziarna pieprzu wykazują działanie przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Zalecany w celach silnej regeneracji, szczególnie w stanach zapalnych organizmu.
Dlaczego warto stosować?
- chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- redukuje uczucie wzdętego brzucha (neutralizacja wzdęć)
- zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
- stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
- ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem
- zapobiega stanom zapalnym organizmu
- niweluje nudności spowodowane niestrawnością pokarmową
- wzmacnia pracę układu odpornościowego – zapobieganie infekcjom
- wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe oraz przeciwutleniające
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.
Składniki: Kurkuma, Imbir, Pieprz pozyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin (40%) [w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)].
Probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze oraz dzieci. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z surowców roślinnych polecamy szczególnie osobom, które chcą wzmocnić odpowiedź układu immunologicznego oraz doprowadzić do równowagi mikrobiologicznej jelit. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i stresu oksydacyjnego.
Jak stosować probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz?
Dorośli i osoby starsze: około 40 ml na dobę (4 łyżki) rozcieńczone w 100 ml dowolnego, chłodnego napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
Dzieci: około 20 ml na dobę (2 łyżki) rozcieńczone w 50 ml dowolnego chłodnego napoju.
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt przeznaczony jest dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Masa netto: 500ml
Producent: Living Food Sp. z o.o. Graniczna 15, 66-320 Trzciel
- najbardziej naturalny probiotyk na rynku
- zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
- 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
- 1,2 mld bakterii probiotycznych w dziennej porcji
- probiotyk w formie płynnej 500 ml
- 40% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym kurkumy, imbiru i ziaren pieprzu
- silne działanie przeciwzapalne
- źródło antyoksydantów