Daj organizmowi codzienną porcję siarki – MSM
Daj organizmowi codzienną porcję siarki – MSM (metylosulfonylometan)
Siarka jest niezbędnym minerałem wykorzystywanym przez organizm do tworzenia wielu aminokwasów i białek. Bez siarki nie przeżylibyśmy nawet minuty!
Wykazuje ważną rolę w utrzymaniu zdrowego i wydajnego układu immunologicznego. MSM stanowi naturalne i skuteczne wsparcie w łagodzeniu stanu zapalnego w organizmie. Przed erą chemicznych nawozów, siarka występowała naturalnie w warzywach i owocach. Powszechnie stosowanie nawozów chemicznych i pestycydów ograbiło nasze jedzenie z prawie całej siarki. Siarka, która jeszcze pozostała w tych pokarmach, jest usuwana podczas przetwarzania jedzenia, podgrzewania i konserwowania. Po wprowadzeniu nawozów na światową skalę problemy zwyrodnieniowe (RZS) u ludzi wzrosły o niemal 4000%...
A więc jesteśmy zmuszeni pozyskiwać ją z zewnątrz dla optymalnego zdrowia i witalności organizmu. Jest wiele potwierdzonych dowodów skuteczności siarki przy różnych dolegliwościach:
✔ Siarka jest substancją silnie oczyszczającą i odtruwającą organizm.
✔ Działa antyseptycznie i oczyszczająco na przewód pokarmowy, a jednocześnie pobudza wydzielanie żółci, oczyszcza krew, poprawia kondycję włosów, wspomaga pracę wątroby i stymuluje metabolizm. Siarka jest również wykorzystywana w organizmie do produkcji glutationu, jednego z najsilniejszych antyoksydantów, który jest wytwarzany w naszym organizmie i służy m.in. do odtruwania organizmu.
✔ Siarka w organizmie jest ważnym składnikiem w tworzeniu kolagenu, elastyny, chrząstki i keratyny. Dba o elastyczność, siłę i wzmocnienie mięśni, kości, stawy i błony wewnętrzne, prawidłowe funkcjonowanie enzymów, równowagę hormonalną oraz prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
✔ Siarka umożliwia białkom i innym substancją odżywczym przenikać przez błonę do komórek, bez niej błony komórkowe stałyby się twarde i mniej przepuszczalne, co zmusiłoby komórki do stania się komórkami beztlenowymi i do gromadzenia kwasowych produktów przemiany materii, stając się komórką rakową. Taka komórka albo ulegnie zwyrodnieniu albo obumrze.
✔ Siarka jest odpowiedzialna za skutecznego wykorzystywania tlenu w komórkach i za ich naprawę, gdy są uszkodzone. W rzeczywistości bez wystraczającej ilości siarki organizm nie może wyzdrowieć.
✔ Starzenie ma niewiele wspólnego z wiekiem. Starzenie się to niedobory substancji odżywczych. Siarka reguluje odżywianie komórkowe i usuwanie odpadów z komórek, jest niezbędnym minerałem, który sprzyja oczyszczaniu z toksyn i odchudzaniu organizmu, poprawiając ogólną przemianę materii.
✔ Siarka wyciąga toksyny z komórek, nawet komórek tłuszczowych i mózgowych.
✔ Zwiększa krążenie i aktywność enzymów, wzmacnia układ odpornościowy, redukuje czas zdrowienia po urazie, zmniejsza ból mięśni, wspomaga zdrowy wzrost włosów i paznokci.
✔ Pomaga przy raku, osteoporozie, depresji, chorobie Parkinsona, chorobie Alzheimera i cukrzycy.
✔ Prawie wszystkie choroby wywołane są stanem zapalnym organizmu. Siarka skutecznie go obniża.
✔ Przyczynia się również do zdrowej skóry, włosów i paznokci, dlatego często siarka nazywana jest „minerałem piękna”. Siarka należy do tej samej rodziny chemicznej co tlen i jest silnym odtruwaczem, który pomaga nawet usuwać metale ciężkie z organizmu.
Ponieważ siarka jest skuteczną substancją oczyszczającą, początkowo, może doprowadzić do łagodnej reakcji przeczyszczającej, takich jak gazy, biegunki i wysypki.
Organizm potrzebuje około 750mg siarki dziennie. Organiczna siarka nie jest toksyczna, nawet jeśli weźmiemy jej zbyt dużo, po prostu zostanie wydalona przez ciało. Może potrwać to 3-4 tygodnie, zanim błony komórkowe ciała odblokują się i rozpocznie się prawidłowe natlenienie komórek.
Dawkowanie rozpoczynamy od mniejszej dawki 0,5g siarki i zwiększając do jednej łyżeczki 5g, 2 razy dziennie. Dojście do końca cyklu, czyli uleczenia, tj. zastąpienie zdrowymi, nowymi, natlenionymi komórkami zajmuje około 4 miesiące kuracji. Ludzie z ostrymi chorobami zwyrodnieniowymi powinni suplementować siarkę nawet jedną łyżkę stołową (15g), 2 razy dziennie. Siarkę najlepiej rozpuścić w wodzie i wypić z sokiem z cytryny, limonki, czy witaminy C.
Im masz mniej toksyn w organizmie, tym smak siarki będzie dla Ciebie mniej gorzki. Natomiast im masz większe zapotrzebowanie na siarkę, tym smak siarki będzie dla Ciebie bardziej gorzki.