Berberys owoc
Berberys – według literatury owoc berberysu posiada właściwości, które były wykorzystywane do łagodzenia poniższych dolegliwości:
- wysokie ciśnienie krwi,
- działa przeciwkrwotocznie,
- żółciopędnie,
- zmniejsza napięcie mięśni gładkich,
- łagodzi stany zapalne układu pokarmowego,
- bardzo dobry na trawienie,
- poprawia odporność organizmu,
- delikatnie zwiększa krzepliwość krwi,
- pomaga w reumatyzmie,
- wykazuje także działanie antynowotworowe poprzez hamowanie rozwoju komórek rakowych,
- łagodzi zapalenia stawów i spojówek,
- zapobiega kamicy wątrobowej oraz nerkowej,
- jest pomocny przy skazie moczanowej i innych chorobach dróg moczowych,
- reguluje przemianę materii, pomaga w przypadku braku apetytu, korzystnie działa na organizm u osób w podeszłym wieku.
Składniki: wysuszone owoce berberysu 100%
Sposób stosowania: Spożywać owoc berberysu w postaci naparu. Łyżkę rozdrobnionych owoców berberysu wsyp do szklanki i zalej je wrzątkiem. Następnie przykryj i pozostaw do zaparzenia na 15 minut. Na koniec przecedź.
Warunki przechowywania: Przechowywać owoc berberysu w suchym miejscu, chronić od światła.
Masa netto: 100 g
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym piersią oraz dzieciom. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy styl życia.