Owoc pigwy 100%
Owoc pigwy zawiera w swoim składzie cenne kwasy organiczne, flawonoidy, pektyny, fenole, witaminy (witamina C) i antocyjany, a nasiono – amigdalinę i śluzy.
Napar z owocu pigwowca stosuje się przy nieżycie przewodu pokarmowego i gardła oraz przy chrypce. Ponadto zewnętrznie stosuje się go do okładów na suche rany i do pielęgnacji skóry podrażnionej i suchej.
Owoc pigwy doskonale nadaje się na przetwory oraz jako dodatek do herbat, w tym drugim przypadku, dlatego, iż charakteryzuje się niepowtarzalnym cytrynowym aromatem, który doskonale zastępuje w herbacie cytrynę.
Skład:
pigwa owoc 100%
Zastosowanie:
suszone owoce pigwy doskonale nadają się jako dodatek do herbat, potraw oraz domowych nalewek.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić prze światłem i wilgocią.