Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 10.00 zł
Producent: NATURA WITA
Opis produktu

Herbatka z Owocami Żurawiny i Granatu

Hibiskus

Hibiskus (kwiat malwy sudańskiej) to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C oraz wapnia, witamin i soli mineralnych.

Przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu antybakteryjne i moczopędne działanie, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Kwiat hibiskusa ma również właściwości obniżające ciśnienie krwi, a polisacharydy wzmacniają odporność organizmu. Działa on też kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia.

Dzika róża

Dzika róża wykazuje działanie wzmacniające, odżywcze, witaminizujące, oczyszczające, przeciwzapalne, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, wykrztuśne, przeciwgorączkowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, wzmacniające nerki oraz krew, zwiększające popęd płciowy, regulujące miesiączkowanie i przeciwdepresyjne.

Wielokierunkowe działanie róży wynika z dużej zawartości witaminy C, w połączeniu z innymi witaminami. Witamina C w organizmie bierze udział w procesach utleniania i redukcji, a to podstawowe procesy toczące się w całym organizmie we wszystkich narządach i we wszystkich tkankach. Warto nadmienić, iż witamina C zawarta w róży jest aktywna i trwała w przeciwieństwie do syntetycznej, która przedawkowana jest przyczyną m.in. biegunki czy kamieni nerkowych.

Cenną właściwością witaminy C jest hamowanie powstania nitrozoamin, które są związkami rakotwórczymi i powstają w przewodzie pokarmowym po spożyciu przenawożonych azotem roślin i innych pokarmów zawierających nadmiar azotu, między innymi wędlin.

Zapotrzebowanie na witaminę C wzrasta u dzieci, u kobiet w ciąży oraz u matek karmiących, w czasie choroby, zwłaszcza przebiegającej z gorączką, u palaczy, u alkoholików, u ludzi pijących dużo kawy i herbaty, u lekomanów i u narkomanów.

Owoce róży stosuje się w spadku odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych, w chorobach zakaźnych, przeziębieniach, w infekcjach bakteryjnych i wirusowych, zwłaszcza przebiegających z wysoką gorączką, a także w chorobie nowotworowej. Różę stosuje się również u rekonwalescentów po wszelkich chorobach, szczególnie długotrwałych, zakaźnych, po wszelkiego typu operacjach.

Owoc porzeczki czarnej

Owoc porzeczki czarnej zawiera dużo witamin – A, C, B1, B2, PP, B6 – i soli mineralnych, zwłaszcza wapnia, żelaza, boru i miedzi. Stosuje się go w nadciśnieniu, w chorobach reumatycznych, w stanach zapalnych jamy ustnej, w anginie oraz w kamicy moczowej i w biegunkach.

Granat

Owoc granatu posiada właściwości lecznicze. Poprawia przepływ krwi u osób cierpiących na chorobę wieńcową, reguluje ciśnienie krwi oraz obniża cholesterol. Przede wszystkim zawiera polifenole, czyli przeciwutleniacze, które hamują powstawanie wolnych rodników oraz usuwają już powstałe, co zmniejsza ryzyko występowania chorób nowotworowych.

Inne właściwości tego owocu to: zapobieganie procesom starzenia się, regulacja problemów z trawieniem, odmładzanie, regenerowanie skóry z trądzikiem, łagodzenie objawów menuopauzy przeciwdziałanie problemom z erekcją.

Owoc granatu posiada wiele drogocennych składników odżywczych. Nie bez przyczyny nazywany jest więc owocem życia, a jego sok życiodajnym nektarem. Warto zatem wprowadzić go do swojego codziennego jadłospisu.

Żurawina
Żurawina stosowana jest przede wszystkim wspomagająco w leczeniu pęcherza moczowego i nerek. Nieco mniej znana jest ze swojego dobroczynnego wpływu na układ krążenia, choć przypisuje się jej takie właściwości jak regulowanie ciśnienia tętniczego i zapobieganie powstawania miażdżycy. Żurawina jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów, źródłem witaminy C, żelaza i błonnika.

Składniki: Hibiskus Kwiat, Żurawina owoc 25%, granat skórka 16%, dzika róża owoc, porzeczka czerwona owoc.

Masa Netto: 100g

Opinie Klientów